PRODUCTES BASE PER A L’ELABORACIÓ DE LA RATAFÍA

     LICOR ANISAT DELS RAIERS: compost base per fer la ratafia casolana. Té una graduació alcohòlica de 25 graus i un contingut de sucre de 150 grams per litre, de manera que qui vulgui un licor més dolç n’hi pugui afegir al seu gust.

Està elaborat amb una barreja d’alcohol d’origen agrícola, sucre, aigua i destil·lat de les plantes de l’anís.

Aquest destil·lat s’obté en un alambí al bany maria amb foc de llenya, controlant en tot moment la temperatura per part del mestre destil·lador a fi d’obtenir un producte molt afinat. Les plantes que es posen a l’alambí són l’anís estrellat i la matafaluga, i en menor quantitat el coriandre i la regalèssia.

Un cop feta la barreja d’alcohol, sucre aigua i destil·lat d’anís, es filtra i s’embotella, quedant a punt per rebre les nous verdes i altres plantes de la recepta de cadascú per fer la ratafia.

     Resulta un anisat de sabor molt suau, apte per fer la ratafia amb una base que no entorpirà amb un sabor massa fort d’anís els qui no volen que aquesta planta emmascari el sabor i l’aroma del licor resultant com succeeix amb altres anissos, anisats o cremes anisades elaborats a partir d’extractes. 

     LICOR NEUTRE: és simplement una barreja d’alcohol d’origen agrícola amb 150 grams de sucre i rebaixat amb aigua fins als 25 graus a fi d’oferir als usuaris una base per fer ratafia i altres licors que no tingui gens de sabor i permeti de sortir amb tota la seva força les plantes que s’hi afegeixin, ja siguin les nous verdes, herbes i espècies de la ratafia o el suc de llimona o una altra fruita per fer un licor casolà.

 

JA ARRIBA EL TEMPS DE FER LA RATAFIA DEL 2015!!  VID ART US AJUDA A ELABORAR-LA, PROPORCIONANT-VOS EL LICOR D’ANÍS QUE S’USA PER A ELABORAR LA RATAFIA DELS RAIERS: NATURAL, D’ALTA QUALITAT I ARTESANAL.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s