Skip to content
Vinsvidart organitza la segona edició del concurs de tast de vins a cegues el dilluns 7 de novembre a l’Hotel Carlemany de Girona.
Amb vistes al desè aniversari -que tindrà lloc el mes de març de 2023-, la distribuïdora ha decidit programar per l’últim trimestre d’aquest any la segona edició del concurs amb la novetat que augmenta substancialment la dotació econòmica dels guanyadors, passant dels 1.800 als 3.500 euros a repartir entre els tres finalistes. El guanyador rebrà 2.000 euros, el segon finalista 1.000 euros i el tercer 500 euros.
Modalitat del concurs de tast
Els participants hauran de tastar a cegues 7 referències diferents entre vins blancs, rosats, negres, escumosos i dolços, principalment del mercat nacional, tots del catàleg que distribueix Vinsvidart.
La inscripció té un cost individual de 50 euros i el nombre de places per concursar s’amplia fins a 50. Les inscripcions s’obriran l’1 de setembre i finalitzaran el 3 de novembreo quan s’exhaureixin les places.
El concurs tindrà una durada de 60 minuts i els participants hauran d’encertar la varietat o varietats de raïm (2 punts), el país d’origen (1 punt), la regió d’origen, DO o iPG (2 punts), l’anyada (2 punts), la marca i el nom del vi (2 punts) i en cas d’empat es valorarà també la definició de l’estil d’elaboració. La puntuació màxima és de 63 punts, amb els 7 de bons de l’última avaluació que se sumaran en cas d’empat.
Un any més, la direcció tècnica del tast anirà a càrrec de la sommelier Ester Bachs Romaguera, consultora en el món del vi i els vermuts, delegada a Espanya de l’International Wine Challenge (IWC), amb llarga experiència en l’organització de concursos com els Premis Vinari dels vins i vermuts catalans i Taste the Difference, entre d’altres.
El concurs tindrà lloc entre les 10.30 i les 11.30h del dilluns 7 de novembre i el lliurament de premis es preveu a partir de les 12.30h, amb la participació d’autoritats locals i membres de l’Associació Catalana de Sommeliers.