88ha_Ampolla_vestida_rosaNOTA DE CATA

Vista: De color grana intens, recorda la confitura de groselles negres, amb un fons suau i torrat procedent de l’envelliment en barriques.

Olor: En nas presenta un bon retrò a torrats i fumats. Apunts d’aromes a galetes dolces, confitures de fruites negres i fins i tot un rerefons a vainilla i encens.

En boca: Presenta un excel·lent “bouqué” d’estil modern i elegant. És amable i equilibrat i presenta un final suau i agradable al paladar. Predominen les notes de fruites molt madures i àcides ; gerds, prunes, cassis, etc… i en segon terme: els tanins dolços.

Maridatge: És un vi ideal per a beure a copes. El seu estil lliure li permet ser acompanyat tant de formatges, de carns, fins i tot d’algun postre dolç.

 

FITXA TÈCNICA

Elaborador – Embotellador: Celler Ronadelles,S.L.

Regió: Cornudella de Montsant

Varietats i percentatges: 50% Garnatxa negra i 50% Samsó

Finques productores: La Vedrenya  –  Mas d’En Salvat

Característiques de la collita: Destaca la gran intensitat fruital com a conseqüència de les condicions climàtiques originades per una primavera plujosa i un estiu sec i calorós (el cicle vegetatiu es va accelerar degut a les bones temperatures). Maduració del raïm pausada a partir del verolat, entre 50 i 70 dies fins la verema, segons varietat.  El contrast  tèrmic  entre dia i nit va mantenir un bon nivell d’acidesa.

Estricta i minuciosa selecció del raïm a la vinya, desestimant part de la producció en cerca de major concentració i qualitat  del  raïm.

Vinificació: Verema i tria manual al camp en caixes de 15 Kg, amb posterior tractament tèrmic a 5°C. Fermentació a temperatura constant de 25°C controlada informàticament en dipòsits de 20 i  50 Hl. “Pigeage” i remuntats per gravitació en funció de la varietat i la potència d’extracció. Maceració de les pells d’entre 18 i 22 dies ajustada al potencial de cada varietat i parcel·la. Es disminueix la pressió de la premsa per tal prolongar el premsat.

Criança: 10 mesos en botes de roure francès i americà. Botes de 300 i  400 L respectivament. Malolàctica en botes i criança sobre lies fines.

Embotellat:

.    Clarificat amb albúmina d’ou.

.    Filtració oberta.

.    Embotellat per decantació respectant la lluna.

Perfil del vi:  88 ha és fi, complex i elegant en nas. Destaquen les notes de fruites vermelles madures i els aromes torrefactes. En boca és  amable i equilibrat; els tanins dolços aporten un tacte suau al paladar.

Recomanacions: Degut al seu bon potencial de guarda es recomana decantar-lo per  disfrutar de la seva  complexitat.Mantindrà totes les seves virtuts durant els pròxims 6 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s