Passiment 2011D.O.P. MONTSANT

“Singular i únic”  Elegant i sorprenent, l’harmonia de la pansificació…        VARIETATS :  40% Garnatxa negra, 50% Samsó, 10% Garnatxa roja  Característiques de la collita 2011: Collita caracteritzada per la gran intensitat fruital a conseqüència d’una collita marcada pels extrems climàtics; un hivern curt però fred , una primavera plujosa i un estiu sec i calorós. I com a característica destacable podem destacar un Maduració pausada del raïm a partir del verolat, segons varietat. El gran contrast tèrmic entre el dia i la nit a generat una vinificació de vins frescos amb acideses i graus alcohòlics elevats. Vinificació: Verema tardana sobremadurada i tria manual al camp en caixes de 10 Kg i pansificació en canyissos durant 2 mesos aproximadament. Fermentació molt lenta en dipòsit d’àcer inoxidable .  “Pigeage” i “battonage” diaris des de l’inici de la fermentació. Maceració de les pells entre 30 i 35 dies.  Malolàctica en dipòsit sobre mares. Es disminueix la pressió de la premsa per tal prolongar el premsat.

CRIANÇA: Reposa durant 6 mesos en botes de roure francès de 300 litres amb les seves lies fines.

NOTES DE CATA: Vista: Presenta un color fusta de cirerer, dens i opac amb lleugers reflexos brillants. Olor: S’aprecien aromes de fruits secs i fruita vermella molt madura. Apunts de vainilla amb rerefons de lleugers tons a cacau i també a tabac. En boca: Molt expressiu. Es mostra fresc i voluptuós, ampli i rodó. La seva dolçor és agradable al paladar. Es noten les fruites madures confitades i de seguida apareixen els tanins pròpis del Montsant. Té un final molt elegant amb un llarg postgust lleugerament dolç amb tanins ben arrodonits provinents de les pells madures.

MARIDATGE: És un vi fantàstic , d’un estil lliure que permet ser maridat de qualsevol plat elaborat amb carn o peix acompanyat de fruites  o de qualsevol  dolç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s